AyYo Art – En droppe ljus

 

I ett unikt samarbete mellan glasblåsaren Magnus Carlsson, yogaläraren Helén Jansson och miljömärkta Bergdalahyttan har glasserien ”En droppe ljus” vuxit fram. Varje handgjort ornament har formen av en droppe, som speglar balans för kropp, sinne och omgivning. 

Varje droppe har en etsad stiliserad yogaposition som representerar ett kroppssegment, och är ljussatt enligt chakratraditionens idé där varje kroppssegment är kopplat till en färg, ett ljud, en symbol och specifika egenskaper och möjligheter.

  • Nr 01 (rött ljus): en framåtfällning för segmentet ben och fötter
  • Nr 02 (orange ljus): en halv fjäril för höfter
  • Nr 03 (gult ljus): en båt för mag- och ländryggsregionen
  • Nr 04 (grönt ljus): en kamel för bröstkorg och skuldror
  • Nr 05 (blått ljus): en plog för axlar och hals
  • Nr 06 (lila ljus): barnets position för panna och huvud
  • Nr 07 (vitt ljus): sittande ställning med benen i kors vilket representerar helheten

Helhet, miljö och balans

Miljöaspekten och balans är självklara delar både inom yoga och i vår produktion. Förutom vårt miljöengagemang symboliserar droppformen även att allt och alla är en fullkomlig droppe som samsas i ett större hav, där alla är lika viktiga för vår gemensamma framtid.

Vi vill med denna produktion bidra till balans och glädje i kropp och knopp samt uppmuntra till en gemensam strävan för det hållbara samhället.

Vi önskar även att vi med denna serie erbjuder ett konstverk som kan njutas för sig självt eller i en hel grupp, belyst eller släckt, men som också kan användas för att ge fokus till din träning eller yogapraktik.

 Om du är intresserad av att veta mer om denna filosofi och/eller olika yogapositioner samt yoga, enligt det sätt som Helén är utbildad i, är du varmt välkommen att läsa mer på swayyo.com. Du kan även praktisera det med hjälp av AyYo App. Ladda ned den kostnadsfritt via Google Play och App Store.

Leverans

Varje droppe ljus levereras tillsammans med en ljussockel med LED-lampa och färgplatta. Vi hoppas att du blir riktigt nöjd och att du får glädje av en eller flera droppar ljus!

Beställ genom att kontakta oss på [email protected]!

 

 

Om oss

BergdalahyttanI Bergdalahyttan vilar basen för arbetet på traditionella, hållbara metoder: till exempel drivs ugnen med förnybar el och man återanvänder glas i sin produktion. Allt för att dra sitt strå till stacken för en hållbar framtid.

Magnus CarlssonI nära 40 år har Magnus arbetat med glas vid ett flertal av de småländska glasbruken. 2013 valde han att starta sitt företag Brima Promotion AB för att sedan dess arbeta som frilansblåsare med t.ex. TV-priset Kristallen och glaskonst till Nasdaq-börserna i Norden och Världens barn som några av alla produktioner. Han designar och tillverkar även konstglas samt gör offentliga utsmyckningar.

Helén Jansson Helén arbetar idag som diplomerad yogainstruktör E-RYT 500, ayurvedisk hälsorådgivare samt yogamassör. Hon har även en gedigen bakgrund inom strategi och kommunika-tion. 2015 startades SwAyYo, Swedish Ayurveda & Yoga, 2018 lanserade hon AyYo App för personlig träning hemma eller på resa, och nu tar hon nästa steg med AyYo Art och ”En droppe ljus”.